Europska mreža organizacija za provjeru činjenične točnosti organizira prvu godišnju konferenciju

Europska mreža organizacija za provjeru činjenične točnosti organizira prvu godišnju konferenciju

25. rujna 2024.

Europska mreža organizacija za provjeru činjenične točnosti (EFCSN) organizira prvu godišnju konferenciju koja će se održati u Bruxellesu, u utorak, 29. listopada 2024. godine.

Konferencija će se baviti nizom tema od ključne važnosti za fact-checkersku zajednicu: od uznemiravanja s kojima se fact-checkeri suočavaju, preko izazova s kojima se susreću širenjem upotrebe umjetne inteligencije do prebunkinga i utjecaja dezinformacija na europske medije.

Koordinator EFCSN-a Stephan Mündges izjavio je: “Ova konferencija je prilika za suradnju među europskim fact-checkerima, ali i susret sa svima onima koji su zainteresirani za naš rad. Protiv dezinformacija lakše se boriti kada imamo priliku za okupljanje, dijeljenje znanja i rad na zajedničkim ciljevima”.

Osim javne konferencije, EFCSN će okupiti i europske partnere koji sudjeluju u projektu FactCRICIS, kojeg vodi EFCSN, a sufinancira Europska unija. Projekt FactCRICIS ima za cilj ojačavanje kapaciteta europskih organizacija za provjeru činjenične točnosti u kriznim situacijama.

Konferencija se održava u nhow Brussels Bloom hotelu od 10 sati. Registracija je besplatna, a prisustvo obavezno. Registrirajte se na klinku: efcsn.com/conference-2024/.

EFCSN možete pratiti na X-u, Threadsu, i LinkedInu.

Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

poynter.org European Union US Embassy