Projekti i suradnje

Pokretanje portala Faktograf.hr financijski su podržali National Endowment for Democracy (NED), zaklada TechSoup i Državno tajništvo Sjedinjenih Američkih Država (projekt pokretanja Faktografa je djelomično financiran kroz potporu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu).

Rad portala Faktograf.hr tijekom godina se financirao kroz projekte osvojene na natječajima NED-a, Googleovog The Digital News Initiative Innovation Funda (putem projekta Mozaik veza), BTD-a, Agencije za elektroničke medije, Europske unije kroz program Europa za građane, Europske komisije (Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology), Europskog fonda za medije i informiranje ,Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj, programa CHANSE (Collaboration of Humanities and Social Sciences in Europe) te kroz Facebookov Third Party Fact-Checking program.

Od 2019. godine dio smo Facebookovog, odnosno Metinog Third Party Fact-Checking programa kojemu je cilj suzbijanje misinformacija na Facebooku i Instagramu. Suradnju u programu Faktograf.hr je nastavio i u 2021. godini. Više o tome čitajte u sekciji Često postavljana pitanja.

Faktograf je od listopada 2021. do siječnja 2022. sudjelovao u  Facebookovom Accelerator programu za podizanje razine kapaciteta fact-checking organizacija.

Od svibnja 2024. godine,  Faktograf postaje dio globalnog programa provjere točnosti činjenica na TikToku.

Aktivni projekti

Poticanje regionalne suradnje i unapređenje medijskih standarda

AI EU izbori

Climate Facts Europe